Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
Tack så mycket Johan! Ja, de kom fram fint här!
Tack så mycket Petter!
Tack Jim!
Ja, enbart Ha och OIII har använts. Bilden är färgkalibrerad med SpectrophotometricColorCalibration i smalbandsfilterläge i PixInsight och för att få korrigera mot magentafärg har jag använt CorrectMagentaStars-skriptet.
Mvh
Peter
Tack för alla vänliga ord 😀! Ja, data från fjärrteleskopet brukar vara goda även med kortare och betydligt färre exponeringar än vad jag behöver ta med mina teleskop, men så är det också betydligt större och känsligare utrustning. Det var också utmärkta förhållanden med klar och kontrastrik himmel helt utan vind vid tillfället.
Tack Petter! Ja, tycker verkligen att fjärrteleskopet är värt att testa, t ex gör utrustning och läget att man kommer riktigt djupt med betydligt färre exponeringar än vad som ofta krävs med det egna teleskopet.
Tack så mycket Fredrik 😀! Ja, fjärrteleskopet levererar riktigt bra, använde den nya styrprogramvaran här som är ett riktigt lyft från tidigare hantering och kraftigt förenklar användningen.
Tack så mycket Petter och Hans!
När det gäller kollimering så använder jag en OCAL elektronisk kollimator men brukar alltid bli något hörn av bilden som ändå ger utdragna stjärnor (kanske beroende på litet lutning av kamerasensorn) som går bort hyfsat vid stackningen om man fotat på bägge sidor av meridianen. BlurXterminator hjälper också en del mot avlånga stjärnor i kanterna då den arbetar lokalt i bilden.
Tack så mycket Johan!
Ja, riktigt kul att den nya utrustningen levererar så bra data!
/Peter
Tack så mycket för feedbacken Peter!
Ja, det har blivit några bilder med MWT sedan starten för snart två år sedan. Detta är min första bild med den nya kameran som installerats där vilken är ett riktigt lyft då kortare exponeringstider behövs samtidigt som den ger mycket renare data att arbeta med. De nya AI-baserade bildbehandlingsverktyg som kommit på sistone hjälper också till, för denna bild har jag t ex använt BlurXTerminator, NoiseXTerminator och StarXTerminator från Russell Croman.
/Peter
Hej Ulf, jag har taggat om din bild till Komet. Vi har för tillfället inget användargränssnitt för att ändra bildinformation på redan uppladdade bilder (men det går att radera sina bilder och ladda upp dem på nytt). Fin bild förresten!
/Peter
Tack Peter!
Ja, det stämmer, IC 342 brukar ju även kallas “The Hidden Galaxy” just pga att den ligger bakom stoftmolnen.
Har försökt få så korrekt färgåtergivning som möjligt av galaxen genom att använda mig av det nya SpectrophotometricColorCalibration-verktyget i PixInsight. Den matchar färgåtergivningen mot de uppmätta värdena på stjärnorna i Gaia-katalogen som den identifierar i bilden och tar dessutom hänsyn till vilka filter man använt.
Det här är även första bilden där jag använt det nyutkomna BlurXTerminator-verktyget som utför AI-baserad lokal dekonvolution på bilden för att få den skarpare som jag tycker fungerar riktigt bra, framförallt på stjärnorna (till skillnad mot många andra AI-baserade verktyg för att förbättra bildskärpan).
/Peter
Snyggt! Nu går det att ladda upp även gif-bilder till galleriet. Dessutom så läggs bilderna som laddas upp till galleriet hädanefter nu också automatiskt in överst i det skapade inlägget vilket innebär att gif-animationer kan visas direkt.
Hej Peter, vilken cool animation! Om du länkar till själva bilden istället för sidan så dyker den upp i flödet:
Man kan även använda “Upload Attachments” och peka ut bilden efter att den är uppladdad (då länken till den skapats). Då bibehålls även bilden oförändrad vilket inte sker om man använder knappen intill Källa i texteditorns “Infoga bild”, se nedan:
Det går alltså bra att klistra in internet-länken till bilden vid Källa.
- Det här svaret redigerades för 2 år av Peter Folkesson.
- Det här svaret redigerades för 2 år av Peter Folkesson.
19 september, 2022 kl. 21:27 som svar på: Spöknebulosan (vdB141) med Margareta Westlundteleskopet #1674Tack så mycket Johan!
Ja, det är ett riktigt fint instrument som har kapacitet att från en kolmörk plats leverera riktigt trevliga data att jobba vidare med.
Det här är för övrigt första bilden som jag applicerat nya StarXTerminator v2 på under bildbehandlingen, rekommenderas starkt!
Peter
-
FörfattareInlägg
Senaste inläggen
-
Little Planet Stockholm
tråd av PeterR
-
NGC 7822
tråd av Petter Åström
-
Uppdateringar av SVO
svar av Gustav Holmberg
-
Messier 1
svar av Gustav Holmberg
-
Gjorde EQ6 adapter till piren
tråd av zmannen
-
NGC2174 i Orion
svar av Ivar Hamberg
-
SH2-155 Cave Nebula
svar av zmannen
-
EQ6 [Såld]
tråd av Lars Zetterlund
-
Fullmåne hög upplösning
tråd av Petter Åström
Månadens bild i galleriet
Senaste nytt från SAAF-webben
Kalendariet
Antal unika dagsbesökare (unika IP)
Idag: 46 st
Senaste 7 dagarna: 1521 st
Senaste 30 dagarna: 6449 st